Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer

Viser 401 events mellem 23. mar. og 21. apr. 2017

23 Mar Billedkunst

S.O.S. Strikkede Olmer Striber

Tor. d. 23. marts 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri TorupKunst, Torupvej 29, Hedensted
GEM'erne udstiller Strikkede Olmer Striber i Galleri TorupKunst GEM'erne er en lille gruppe strikkere - Garn Elskende Mesdames, der gerne går i 'gemmerne' på Kulturhistoriske museer for at finde inspiration til hvordan man kan omsætte den tekstile kultur arv til nyt for at sætte fokus på de gamle tings kvaliteter. GEM'erne kan og skal heller ikke kopiere fortidens genstande, for de vil ikke kunne gungere i moderne menneskers liv. I stedet ønsker de at skabe opmærksomhed på de gamle tekstilers kvaliteter ved at omsætte elementer fra dem til vores 'moderne' håndværk: STRIKNING.

GEM'erne sætter fokus på de stribemønstre, som olmerdugsdynerne har og omsætter stribemønstrene til elementer i nyt håndstrik, så de derved viser, - at gammelt kan inspirere til nyt og at ét håndværk kan inspirere til udtryk i et andet håndværk. Formålet med projektet er at vise, at vores kulturarv ikke er 'støvet og gammel nostalgi', men en rig kilde til fornyelse og inspiration. Hele projektet med SOS har været støttet af Louis-Hansens fond.

GEM'erne er: Ebba Melsesn, Hyrup - Bankuddannet og har strikket hele livet. Else Lindgård Jørgensen, Give - Strikker og tekstillærer uddannet i København. Emmy Hansen, As/Juelsminde - Tekstilhåndværker og håndarbejdslærer fra Skals fagseminarium. Hanne Pjedsted, Brejning - Strikdesigner og tidligere lektor fra Skals fagseminarium. Solveig Damgaard, Randbøldal - Kontoruddannet og strikker altid og har gjort det hele livet.

VELKOMMEN og se spændende strik. Der er også et udsnit af amhansen.dk Natur fotokort, kort og plakater fra ordpaavaeggen.dk, Kirstine's malede sten og egne malerier på væggene i TorupKunst. Se mere på www.torupkunst.dk og Facebook: torupkunst
Vis kort
23 Mar Billedkunst

Forårsudstilling i Galleri Jeppe Art ( Farver Hammers Gård )

Man. d. 13. til tor. d. 23. marts 2017, kl. 10 17 hverdage, kl. 10 -14 lørdage.
Pris: (Fri entré)
Galleri Farver Hammers Gård, Ringstedgade 1, Roskilde
Onsdagsmalerne Gerda Obel, Lilli Pedersen og Erik Poulsen udstiller deres seneste arbejder (Akryl malerier, Art Money mv )
Vis kort
23 Mar Billedkunst

Dorte Øckenholt og Lene Bennike udstiller med grafik i Galleri ØckenLund 1-23. Marts 2017

Ons. d. 1. til tor. d. 23. marts 2017, Åbent : torsdage kl. 14-17, fredage kl. 14-17 og lørdage kl. 10-13 Lukket helligdage.
Pris: (Fri entré)
Galleri ØckenLund, Kronprinsesse Sofies Vej 6, st. tv., Frederiksberg
GRAFIK i Galleri ØckenLund 1-23. marts 2017 Lene Bennike og Dorte Øckenholt Se tidspunkt for fernisering www.ockenlund.dk Alle er velkommen
Vis kort
23 Mar Billedkunst

Kaos eller tilfældighed - kunstudstilling i FOF

Man. d. 20. februar til tor. d. 23. marts 2017, Man-tors kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Odense-Fredericia-Middelfart, Vindegade 74, Odense C
Kunstneren Anne Kristine Klingenberg udstiller akvareller. Inspirationen til kunstværkerne finder hun i hverdagens forhindringsløb, og i maleprocessen bruger hun mange spændende og utraditionelle teknikker, som sugerør, sprit og trykteknikker! Besøg byens store oplysningshus midt i Odense med skiftende udstillinger, gratis offentlig morgensang hver onsdag og masser af aktiviteter. Udstillingen med Anne Kristine Klingenberg er åben mandag-torsdag kl. 10-15
Vis kort
24 Mar Fernisering

Grete Balle - fernisering i KuNsT

Fre. d. 24. marts 2017, kl. 15-17.30.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Kunst på sph
Skolen på Herredsåsen, Klosterparkvej 175, Kalundborg
Det er en stor ære at kunne invitere til fernisering i KuNsT med værker af Grete Balle Grete Balle debuterede i 1957 på Kunstnernes Efterårsudstilling som autodidakt kunstner. Hun har altid haft en eksperimenterende tilgang til sin kunst og har arbejdet med vævning, maleri, collage osv. I en årrække havde hun, sammen med sin mand Mogens Balle, et tæt samarbejde med kunstnersammenslutningen Cobra. Hun har arbejdet meget med udsmykningsopgaver, ikke mindst udsmykning af kirker, bl.a. sammen med arkitektparret Exner. Grete Balle er repræsenteret i mange væsentlige sammenhænge - og nu også i KuNsT!

Alle er velkomne til fernisering, der som sædvanlig byder på lidt godt til ganen, et glas, levende musik med eget husorkester, Fernis, samt masser af godtfolk og passiar
Vis kort
24 Mar Fernisering

Fernisering: Lene Wiklund udstiller "Vinterrejsen"

Fre. d. 24. marts 2017, kl. 17-19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Art Gallery PS, Mejlgade 16B st, Aarhus C
"Vinterrejsen" er titlen på Lene Wiklunds gæsteudstilling her i foråret. Udstillingen er både et billede på den fysiske rejse fra de nordlige breddegrader ned mod Marokko og mystikken - og en sjælerejse, hvor man giver sig hen. giver slip Med indblik og udsyn inviterer Lene Wiklund indenfor i sit kunstneriske univers. Hendes motivvalg er bestemt af hendes rejser fra det kolde Grønland i nord til det varme Marokko præget af en ganske særlig lysfylde, som besjæler mange af hendes billeder med en anelsesfyldt transparens. Beskueren oplever en lysfølsomhed og dybde i værkerne, som gør indtryk. Det er billeder, man kan opholde sig længe ved, og som selv der, hvor orienten er mest bemærkbar, reflekterer Lenes nordiske rødder i lys og komposition.

Udstillingsperiode:
24/3-2017-27/5-2017

Ferniseringen byder på:
Artist talk: Lene Wiklund
Lækker rødvin ledsaget af Marokkanske specialiteter
Vis kort
23 Mar Billedkunst

Temaudstilling Mit Aarhus

Man. d. 20. til fre. d. 24. marts 2017, kl. 11-17.
Pris: (Fri entré)
Århus Rådhus, Rådhuspladsen 2, Aarhus C
Kunstnersammenslutningen Åbne Døres 60 kunstnere hylder Aarhus som kulturhovedstad med temaudstillingen Mit Aarhus. Hver kunstner præsenterer hver et værk, hvor de har fokus på deres Aarhus Kunstnersammenslutningen Åbne Døre fejrer 20 års jubilæum i år og samtidig vil de gerne markere, at deres by er Europæisk Kulturhovedstad. Det har resulteret i temaudstillingen Mit Aarhus, hvor hver kunstner har haft frie hænder til at vise, hvad der er vigtigst for dem i deres hjemby. Det giver en mangfoldig og meget personlig udstilling. Der vil både være billedkunst, fotokunst, skulpturer, keramik og glas
Vis kort
23 Mar Billedkunst

Eksperimenterende Akvarel

Man. d. 30. januar til fre. d. 24. marts 2017, kl. 09-15 hverdage.
Pris: (Fri entré)
Rønnebærhus Aktivitetscenter og Daghjem, Rønnebærvej 15, Holte
Helle Beisheim udstiller Eksperimenterende Akvarel, i februar og marts måned Helle Beisheim har malet akvarel siden 2010 og er særligt fascineret af eksperimenterende akvarel og de muligheder det giver for at lege med lys, form og farver. Hun bruger utraditionelle virkemidler så som monotypi (en grafisk fladtryksteknik), strukturpasta, salt, maskeringsvæske og tørpigment, som hun hælder, sprøjter, stænker og trykker akvarelfarve på papiret. Hendes billeder er ikke en akkurat gengivelse af virkeligheden, men et forsøg på, at skabe en personlig fortolkning af den. Selv siger hun:

"Jeg ønsker, at mine billeder skal være åbne og overraskende med plads til beskuerens egne oplevelser. Det er mit mål at fange lyset og letheden med de klare vibrerende farver, så papiret, vandet og farverne indgår et uforudsigeligt og spændende samspil. Jeg maler også lag på lag og benytter forskellige trykteknikker til at skabe effekt og udtryk."

Helle Beisheim er medlem af kunstforeningen Nordiska Akvarellsälskapet og af kunstforeningen Møn Amatørkunstnere
Vis kort
25 Mar Billedkunst

Lejre kulturdage. Foredrag

Lør. d. 25. marts 2017, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Soderup Kirke, Soderup Kirkevej 16, Tølløse
Foredrag i Soderup Kirke Kunstneren Christella Bamford fortæller om sit arbejde med den spændende opgave at udføre den nye altertavle til Soderup Kirke
Vis kort
25 Mar Fernisering

Fernisering - ArtMind Gallery

Lør. d. 25. marts 2017, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Art mind Gallery, Tordenskjoldsgade 34, Aarhus N
Galleriet fornemt besøg af én af 90'ernes mest berygtede og Produktive graffiti kunstnere ; Den britiskfødte OMAW Fernisering Lørdag d. 25 marts. Der vil der blive budt på lette forfriskninger og musik fra galleriets pladespillere. Alle er velkomne Art Mind Gallery slår endnu engang dørene op til en storslået udstilling.
Denne gang får galleriet fornemt besøg af én af 90'ernes mest berygtede og Produktive graffiti kunstnere ; Den britiskfødte OMAW, med det borgerlige navn Richard Holmes.
Hans univers, er farverigt, pirrende, let provokerende, skarpt og udført af en sikker hånd der kan sit håndværk til langt udover fingerspidserne. Hans værker formår at fange fortidens, nutidens og fremtidens ånd, med et råt urbant look blandet sammen med en delikat og stilsikker finish.

Art Mind Gallery vil gerne invitere alle til
Fernisering Lørdag d. 25 marts.
Foruden muligheden for at møde kunstneren og høre hans spændende tanker bag værkerne, som både tæller canvas, prints og noget så interessant som
Stole. Vil der også blive budt på lette forfriskninger og velspillet musik fra galleriets pladespillere.
Udstillingen løber frem til d. 19 april 2017
Vis kort
25 Mar Billedkunst

Fernisering: Transaction

Lør. d. 25. marts 2017, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Den Vestindiske Kulturambassade, Frederiksberg Runddel 1A, Frederiksberg
Vi inviterer til fernisering af udstillingen Transaction, hvor vi præsenterer bidrag af kunstnerne Bright Bimpong og Jeannette Ehlers. I samspil med værkerne udfolder udstillingen personfortællinger om vestindisk modstand mod den danske kolonimagt Udstillingen markerer med ordet transaction, handlen af De Vestindiske Øer mellem Danmark og USA i 1917. En handel med land og frie mennesker.

På udstillingen præsenteres værker af de internationale kunstnere Bright Bimpong og Jeannette Ehlers. Bright Bimpong er kunstneren bag skulpturen Freedom og busterne af D. Hamilton Jackson og generalen 'Buddhoe', som i slutningen af 2016 blev sendt som folkegave fra Vestindien til Danmark. Gennem skitser og interview reflekterer Bimpong over denne udveksling, samt hvad der sker når skulpturerne flyttes fra Vestindien til Danmark. I samspil med Bimpong står Jeannette Ehlers værk Speed Up That Day. Et videoværk af det danskbyggede Fort Frederik på St. Croix. Ehlers stærke formsprog og kommentarer til dansk kolonitid rykker ved dansk selvforståelse og identitet.

I samspil med værkerne udfolder udstillingen tre perioder i dansk vestindisk historie om modstanden mod den danske kolonimagt, gennem personfortællinger om general Buddhoe og slaveriets afskaffelse i 1848, The Four Queens og arbejderoprøret Fireburn i 1878 og om optakten til salget i 1917 med David Hamilton Jackson, som fortaler for salget.

Udstillingen åbnes ved en ferniserings lørdag d. 25. marts kl. 14. Kurator Helga Thomas vil byde velkommen og præsenterer udstillingen. Vi byder på lidt at drikke. Det er gratis at deltage i ferniseringen.

Udstillingen kan besøges tirsdage og torsdage fra 10-15 og søndage fra 12-16 i perioden 25. marts til og med d. 1. maj 2017.

Entre: 30 kr
Vis kort
25 Mar Billedkunst

Kunstnersamtale med Klara Kristalova

Lør. d. 25. marts 2017, kl. 14-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunstforeningen GL STRAND, Gammel Strand 48, København K
Arrangementet er gratis, når entré til udstillingen er betalt. Tilmelding til arrangementet på info@glstrand.dk tilrådes Den svenske billedkunstner Klara Kristalova er optaget af naturen og en indre psykologisk virkelighed - temaer, som hun omsætter i forunderlige, keramiske skulpturer.

Det taler udstillingsinspektør Pernille Fonnesbech med hende om, når der inviteres til kunstnersamtale den 25. marts klokken 14-15 i Kunstforeningen GL STRAND.

Klara Kristalovas udstilling i Kunstforeningen GL STRAND er hendes første danske soloudstilling.

Arrangementet er gratis, når entré til udstillingen er betalt.

Tilmelding til arrangementet på info@glstrand.dk tilrådes
Vis kort
25 Mar Fernisering

Når tillid overtager egoet artnorth i Sulbæk

Lør. d. 25. marts 2017, kl. 14-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Artnorth i Sulbæk, Gadholtvej 11, Sulbæk (Sæby Nord), Frederikshavn
Billedkunstner Lene Juhler, kunstfotograf Britta Egebjerg i fællesudstilling på artnorth. Fernisering lørdag 25.3.2017 kl 14-17 - kunstnerne er til stede - første udstilling i Nordjylland Lene Juhler slog i 2014 sit navn fast med udstillingen Barnets Stemme på Vejle Kunstmuseum, og modtog i 2015 Vejle kulturpris for udstilllingen.
Medlem af BKF,ProKK, Kunst.dk & Fyns Grafiske Værksted.

Britta Egebjerg:"Jeg fotograferer ikke for at fastholde eller gengive noget, jeg har set. Jeg er alene optaget af det der opstår når det ydre og indre mødes."

"Jeg søger ikke, jeg møder - og mine billeder er et udtryk for øjeblikkets indtryk.
For de følelser mellem landskab, natur, krop og sjæl udløser - og forløser."
Mine fotografier kan betragtes som universelle landskaber - fremkaldt i samspillet mellem natur og de erindringsbilleder, vi gennem livet har lagret i vores indre"
Vis kort
24 Mar Billedkunst

Åbne Døre i Galleri Pind

Fre. d. 24. og lør. d. 25. marts 2017, kl. 11-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Pind, Tjørnevej 6, Kongens Lyngby
Kunstmaler Anne Grethe Pind har åbent i Galleri Pind, Tjørnevej 6, i forbindelse med Lyngby-Taarbæks Åbne Døre. Se hendes mange ekspressive og symbolistiske malerier i hendes galleri i 3 etager
Vis kort
Download denne liste som pdf